torsdag d. 8/11 2012 kl. 18.30
på Restaurant Komfur
Jens Heinemeyer, vinmager på JOHANNINGER, er en af top-vinproducenterne sydvest for Frankfurt. På Weingut Johanninger har de marker i tre forskellige tyske vindistrikter; Rheingau, Nahe og Rheinhessen. Udover at producere fantastiske tørre hvidvine og rødvine, fremstiller Johanninger også sekt efter champagnemetoden og driver desuden distilleri med brændevine baseret på vin.
Alle deres vine er fremstillet af druer fra egne vinmarker, hvilket gør dem i stand til at have fuld kontrol over hele produktionen, fra vin- grundstammen helt frem til det endelige produkt.
På grund af lokale traditioner med et kendt terroir for Bourgogne-sorter (Pinot Blanc, Pinot Noir, Chardonnay etc.) lægger de hovedvægten på disse vine. Bl.a. derfor er alle deres vine vinificeret til klassificeringen “tør”, med undtagelse af de reelle ædle søde vinspecialiteter “Beerenauslese” og “Trockenbeerenauslese”.
I 2010 gik de over til udelukkende biodynamisk vinavl. Der skal dog gå 3 år før man bliver certificeret. Således er det stadig uvidst om det sker, da deres metoder ligger væsentlig over de standarder som er gældende. En ting er sikkert, vinene lider ingen nød og præsenterer sig meget flot med en god balance og er helt rene.
Kom og oplev en utrolig passioneret vinmager med nogle helt igennem fantastiske vine.
Johanninger vinaften
Velkomst:
Pinot brut · Méthode Classique med snacks fra køkkenet
Menu:
Pinot Blanc & Chardonnay „RESERVE“ · 2009
Sauvignon Blanc called “Fumé Blanc” 2011
Bagt sandart
lun jordskokkesalat / purløg / jordskokkechips
Pinot Gris “reserve” · 2009
Phyllit Pinot noir 2007
Letstuvede svampe (vegetar)
spinat / toast / parmesan
“PN & P” Pinot Noir & Précoce · 2002
Pinot Noir RESERVE · 2006
Helstegt kalvesteg
sprængt kalvebryst / blommer / letrøget urtesauce
“J” Beerenauslese · 2003
Sprød æblekage
æbler som sylt / æblesirup / vaniljeis
vin og menu 650,-
vin, menu, kaffe/ the samt brændevin fra Johanninger 700,-